Haast geboden bij aanvraag hypotheek?!

haast_hypotheekEr is een belangrijke wijziging met betrekking tot de regels voor hypotheekverstrekking aangekondigd. De wijziging houdt kort in dat de peildatum verandert van de aanvraagdatum naar de datum dat de bank akkoord gaat met de aanvraag van de lening. Maar wat betekent dit precies??

Met ingang van 1 januari 2017 wordt de leennorm voor de aanvraag van hypotheken strenger. Vanaf dat moment kan er nog slechts 101% van de marktwaarde van de woning geleend worden. Op dit moment is dat nog 102%. Banken hebben gemiddeld zo’n 4 weken nodig hebben voor de akkoordverklaring voor de aanvraag van de hypotheek. Hierdoor kan het zijn dat deze pas na 1 januari 2017 wordt afgegeven. Dan zou u dus niet 102% maar slechts 101% kunnen lenen. In een aantal gevallen kan dit procent verschil al snel duizenden euro’s betekenen. Voor aanvragen tot eind December 2016 is de aanpassing van de regel uitgesteld naar 1 februari 2017. Dit betekent dat in theorie nog mogelijk is om uw hypotheek aan te vragen op basis van de 102% regel.

 

Wat deze regel voor u betekent, rekenen we graag voor u uit. Neemt u hiervoor contact met ons op, u kunt ons telefonisch of per mail bereiken, maar ook kunt u het contactformulier invullen.

GEEN REDEN VOOR PANIEK

varken_huis_kleinDe hypotheek rente stijgt momenteel licht, het lijkt voor veel consumenten nu de beste optie om de laagste rente lang vast te zeggen. Wij zien dat het verschil tussen het lang of kort vastzetten van de rente erg klein is, maar bij een langere rentevaste periode bent u duurder uit. U betaalt bij een lange periode namelijk voor zekerheid.

Bij het kiezen voor een lange rentevaste periode, denk aan 20 of 30 jaar, gokt u er namelijk op dat de rente in de toekomst verder zal stijgen. U bent dan goedkoper uit, echter bij het verder dalen van de rente betaalt u juist te veel. Ook is het eventueel oversluiten van uw hypotheek bij een lange rentevaste periode duurder, u betaalt meer boeterente.

Er zijn dus heel veel zaken waar u bij het kiezen van de juiste rente periode rekening mee dient te houden. Adriaanse & de Koning kan u hierin adviseren. Vult u het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

We zijn nu ook op Facebook te volgen

imgres-1Ook wij gaan met de tijd mee en als vervolg op onze nieuwe website kunt u ons nu ook volgen op Facebook. We houden u zo op de hoogte van alle veranderingen en mogelijkheden rondom hypotheken, verzekeringen en financieringen.

Volg ons op Facebook