admin december 13, 2016 Geen reacties

haast_hypotheekEr is een belangrijke wijziging met betrekking tot de regels voor hypotheekverstrekking aangekondigd. De wijziging houdt kort in dat de peildatum verandert van de aanvraagdatum naar de datum dat de bank akkoord gaat met de aanvraag van de lening. Maar wat betekent dit precies??

Met ingang van 1 januari 2017 wordt de leennorm voor de aanvraag van hypotheken strenger. Vanaf dat moment kan er nog slechts 101% van de marktwaarde van de woning geleend worden. Op dit moment is dat nog 102%. Banken hebben gemiddeld zo’n 4 weken nodig hebben voor de akkoordverklaring voor de aanvraag van de hypotheek. Hierdoor kan het zijn dat deze pas na 1 januari 2017 wordt afgegeven. Dan zou u dus niet 102% maar slechts 101% kunnen lenen. In een aantal gevallen kan dit procent verschil al snel duizenden euro’s betekenen. Voor aanvragen tot eind December 2016 is de aanpassing van de regel uitgesteld naar 1 februari 2017. Dit betekent dat in theorie nog mogelijk is om uw hypotheek aan te vragen op basis van de 102% regel.

 

Wat deze regel voor u betekent, rekenen we graag voor u uit. Neemt u hiervoor contact met ons op, u kunt ons telefonisch of per mail bereiken, maar ook kunt u het contactformulier invullen.